South Beach dieet

South Beach Dieet, hoe werkt het?

Het South Beach dieet is een uitvinding van Dr. Arthur Agatson, een hartspecialist uit de Verenigde Staten. Hij heeft een dieet ontwikkeld dat zwaarlijvigheid zou verminderen vanuit het oogpunt van hart- en vaatproblemen. Het dieet dankt de naam aan de plaats waar het is uitgevonden, South Beach – Florida.

De basis van het dieet is een combinatie van de juiste koolhydraten en onverzadigde vetten. De koolhydraatrijke voeding die vooral gegeten moet worden bestaat uit fruit, groente en volkoren graanproducten. Door de juiste koolhydraten te eten wordt de insuline huishouding in het lichaam weer op peil gebracht. Verder zorgt het voor een betere spijsvertering en een lager cholesterolgehalte.

Hoe werkt het?

Het dieet bestaat uit drie fases. De eerste fase is een ontwenningsfase, waarbij men afstand moet nemen van voeding met veel geraffineerde koolhydraten. Dit zijn producten als snoep, gebak, koekjes, frisdrank en wit brood. Daarnaast worden alleen magere producten gegeten. Het bevat onder meer mager vlees, groente en magere melk. Er wordt een start gemaakt met afvallen.

De tweede fase is gericht op afvallen; een halve tot een kilo per week. Hierin wordt het streefgewicht bepaald en worden fruit en volkoren graanproducten toegevoegd. Deze fase loopt door tot het streefgewicht is bereikt.

In de laatste fase wordt vervolgens de overige voeding toegevoegd. In deze fase mag alles weer gegeten worden, maar ligt de focus op gewichtsbehoud. Door dagelijks op regelmatige momenten te eten en tussendoortjes te vermijden, wordt een jojo- effect tegengegaan. De samenstelling van de maaltijd is echter nog steeds grotendeels gebaseerd op magere producten.

Mensen die het dieet gevolgd hebben, vinden dit over het algemeen makkelijk vol te houden. Het dieet is duidelijk in gebruik en zeer praktisch.

Wil je er meer over weten, lees er dan meer over op Soutbeachdiet.com of koop het boek, bijvoorbeeld op Bol.com.

South Beach Dieet, hoe werkt het?

Het South Beach dieet is een uitvinding van Dr. Arthur Agatson, een hartspecialist uit de Verenigde Staten. Hij heeft een dieet ontwikkeld dat zwaarlijvigheid zou verminderen vanuit het oogpunt van hart- en vaatproblemen. Het dieet dankt de naam aan de plaats waar het is uitgevonden, namelijk South Beach.

De basis van het dieet is een combinatie van de juiste koolhydraten en onverzadigde vetten. De koolhydraatrijke voeding die vooral gegeten moet worden bestaat uit fruit, groente en volkoren graanproducten. Door de juiste koolhydraten te eten wordt de insuline huishouding in het lichaam weer op peil gebracht. Verder zorgt het voor een betere spijsvertering en een lager cholesterolgehalte.

Het dieet bestaat uit drie fases. De eerste fase is een ontwenningsfase, waarbij men afstand moet nemen van voeding met veel geraffineerde koolhydraten. Dit zijn producten als snoep, gebak, koekjes, frisdrank en wit brood. Daarnaast worden alleen magere producten gegeten. Het bevat onder meer mager vlees, groente en magere melk. Er wordt een start gemaakt met afvallen.

De tweede fase is gericht op afvallen; een halve tot een kilo per week. Hierin wordt het streefgewicht bepaald en worden fruit en volkoren graanproducten toegevoegd. Deze fase loopt door tot het streven gericht is bereikt

In de laatste fase wordt vervolgens de overige voeding toegevoegd. In deze fase mag alles weer gegeten worden, maar ligt de focus op gewichtsbehoud. Door dagelijks op regelmatige momenten te eten en tussendoortjes te vermijden, wordt een jojo- effect tegengegaan. De samenstelling van de maaltijd is echter nog steeds grotendeels gebaseerd op magere producten.

Mensen die het dieet gevolgd hebben, vinden dit over het algemeen makkelijk vol te houden. Het dieet is duidelijk in gebruik en zeer praktisch.

Wil je er meer over weten, lees er dan meer over op Soutbeachdiet.com of koop het boek, bijvoorbeeld op Bol.com.