Dr Frank dieet

Dr Frank dieet, hoe werkt het?

Het dieet van Dr Frank is gebaseerd op eiwitten; een proteïne dieet. Het is koolhydraatarm en geeft door de eiwitten een verzadigd gevoel. Het staat ook wel bekend als het ‘eenkiloperweek-dieet’.

Eiwitten houden de spiermassa in stand, waardoor gewichtverlies niet wordt veroorzaakt doordat je spiermassa verliest.

Koolhydraten die worden vermeden, zitten in bijvoorbeeld pasta, aardappelen en rijst. Maar ook in brood.

Het dieet heeft daarom nogal wat kritiek gekregen van het Voedingscentrum. Er worden bij dit dieet kritische voedingsstoffen weggelaten, waardoor je belangrijke stoffen mist in je dagelijkse voeding.

Het zorgt echter wel snel voor resultaat. Dr Frank geeft aan dat je met dit dieet ook moet werken aan een algehele gedragsverandering.

Meer weten over het Dr Frank dieet? Kijk dan op de site van Dr Frank.

  • Hieronder een aantal punten waarop Dr Frank zelf aangeeft waarom dit dieet werkt:Dit dieet zorgt ervoor dat je weinig calorieën binnenkrijgt. Daardoor ga je je eigen vet verbranden.
  • Het Dr. Frank-dieet leidt tot meer verzadiging, mensen voelen zich sneller vol tijdens en na de maaltijd. Daarom gaan mensen minder snaaien tussen de maaltijden.
  • De combinatie met de goede onverzadigde vetzuren en eiwitten maken het dieet bovendien smakelijk; daardoor is het beter vol te houden. Overigens, onverzadigde vetzuren verlagen je cholesterol.

  • Het lage koolhydraatgehalte voorkomt schommelingen in de bloedsuikerspiegels bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Dit leidt tot minder hongergevoelens en voor suikerpatiënten geldt dat zij lagere bloedsuikerwaarden krijgen. Mensen met suikerziekte en medicatie daarvoor kunnen vaak die medicatie verminderen (uiteraard in overleg met hun diabetesbehandelaar), waardoor ze nog beter kunnen afvallen.
  • Het Dr. Frank-dieet geeft een gemiddelde gewichtsdaling van ongeveer 1 kilo per week; dat werkt enorm motiverend.