Afvallen

Afvallen

Ieder jaar storten veel Nederlanders zich weer op een van de vele manieren om af te vallen. De een gaat gewoon een rondje rennen, de ander volgt een strikt programma met een dagelijks dieet- en bewegingsadvies.

Niet iedere methode werkt even goed, en niet iedere methode werkt voor iedereen hetzelfde. Stofwisseling, eetpatroon, lichaamsbouw en sociale omgeving zijn belangrijke factoren die van invloed zijn op eenieders specifieke manier om af te vallen.

We proberen hier de meest voorkomende manieren om op het gewenste gewicht te komen te beschrijven. Bepaal zelf welke methode jou het best ligt.

Een crashdieet is nooit een goed idee. Wij raden dan ook alleen dieten aan waarbij je minimaal 1200 kcal per dag binnenkrijgt. Te weinig voedingsstoffen zorgt ervoor dat je onvoldoende energie binnenkrijgt om goed te kunnen functioneren. En je lichaam kan dan niet herstellen van de inspanningen die je moet leveren om af te vallen. Afvallen is over het algemeen een combinatie van gestructureerd en gezond eten en voldoende beweging.

Kies hier de methode om af te vallen waar je meer over wilt weten:

Flinndal Gezond Gewicht

Dr Frank

Atkins methode

Weight Watchers

South Beach dieet