Psyche

Moet ik naar een psycholoog?

Anno 2019 heerst er nog steeds een taboe op het bezoeken van een psycholoog. ‘Ik ben toch niet gek’ is een veelgehoorde reactie.

Veel mensen blijven rondlopen met problemen, hoewel ze er zelf niet uit komen. Ook het gebruik van antidepressiva is de laatste jaren fors gestegen.

Erkennen dat je een probleem hebt waar je zelf niet uit komt, is de eerste en moeilijkste stap!

Realiseer je, dat als jij iets als een probleem ervaart, het een probleem is. Daar heeft niemand anders een oordeel over te vellen.

Op zo’n moment kan het prettig zijn als iemand samen met jou kijkt naar wat er is. Gewoon op een rijtje zet wat er aan de hand is. Zonder oordeel luisteren naar hetgeen jou bezig houdt.

Daar waar vrienden en familie vaak een mening klaar hebben, luistert een psycholoog objectief naar wat jij zegt.

Een luisterend oor wordt vaak al als heel prettig ervaren. Waarbij jij bepaalt wat je wel of niet vertelt. Jij gaat voor jezelf naar een psycholoog. Een psycholoog is er niet op uit om jou een bepaald probleem aan te praten. Een psycholoog is bedoeld om jou duidelijkheid te geven en te helpen een probleem aan te pakken.

In 2011 worden er nog 8 sessies per jaar vergoed door iedere zorgverzekering. Vooropgesteld dat je dit jaar niet eerder in therapie bent geweest.

Om te zorgen dat de therapie vergoed wordt, is het noodzakelijk om een verwijzing van jouw huisarts te krijgen voor de psycholoog.

Wil je weten hoe het zit met vergoeding van de psycholoog? Kijk dan op Zorgwijzer.nl